logo JOVO

Logika d.o.o.

 

 

Sistem JOVO

tvorijo konstrukcijski seti namenjeni razvijanju prostorske predstavljivosti, domišljije, ročnih spretnosti in logičnega mišljenja. Tvorijo ga ploščice, ki jih vpenjamo. Od drugih podobnih sistemov se odlikuje po sorazmerni čvrstosti spoja, kar omogoča izdelavo modelov tudi z več tisoč elementi.

Oglejte si osnovne definicije oglatih teles (datoteka v formatu pdf, velika 1Mb), ki jih lahko vsa sestavimo s sistemom JOVO, in predlog učnega načrta za vrtce in nižje razrede osnovnih šol s primeri (datoteka v formatu pdf, velika 3.34Mb).

Proizvajalec sistema je dansko podjetje JOVO International.

Izobraževalni konstrukcijski sistem JOVO se deli na tri podsisteme glede na elemente, ki jih določeni set vsebuje. Osnovni sistem je JOVO SISTEM I, druga dva pa sta nadgradnji.

Osnovni sistem (JOVO sistem I) sestavljajo enakostranični trikotniki, kvadrati in pravilni petkotniki v šestih barvah. Najmanjši set sestoji iz 90 trikotnikov, 48 kvadratov, 12 petkotnikov in (JOVO) ključa, ki ga potrebujemo pri nameščanju zadnje ploščice pri izdelavi poliedrov. Set uporabljamo za matematične igre, izdelavo pravilnih in nekaterih delnopravilnih teles, prizem, antiprizem in drugih oglatih teles. V ravninski geometriji pa za tlakovanja in izdelavo poligonov. Šestkotnikov sistem I nima, lahko pa jih nadomestimo s šestimi enakostraničnimi trikotniki.

sistem JOVO I   sistem JOVO I   škatla

JOVO sistem II uporabljamo skupaj z osnovnim sistemom. Sestoji iz ploščic devetih oblik. Vratca in okna uporabimo za arhitektonske modele. Potem sta tu dva tipa enakokrakih trikotnikov, rombi, kvadrati in šestkotniki z luknjami. Pravilnih osemkotnikov ni, lahko pa jih sestavimo iz štirih rombov in dveh kvadratov. Ker je v osnovnem paketu sistema II le 12 rombov, za 6 osemkotnikov pa potrebujemo 24 rombov, rabimo dva seta, če želimo izdelati arhimedska poliedra, ki imata osemkotne mejne ploskve. Pogrešamo tudi desetkotnike. Delno jih lahko nadomestimo s telesi, ki imajo za osnovo desetkotnik. S tem sistemom lahko sestavimo nadaljnja telesa, tlakovanja ravnine in mreže teles.

sistem JOVO II   sistem JOVO II

JOVO sistem plus vsebuje zobata kolesa, osi, kolesa in prenose, ki so namenjeni osnovnim mehanskim konstrukcijam.

sistem JOVOPLUS

Komu je sistem JOVO namenjen?

Načrtovalci so igračo v prvi vrsti namenili otrokom starosti od 5-12 let. Tako je z igračo opremljenih 80% vrtcev in osnovnih šol v Skandinaviji. Vendar je razvidno, da je možno uspešno uporabljati sistem tudi pri pouku matematike v vseh šolah do univerzitetne stopnje.

Nekaj primerov, kaj vse se da sestaviti, boste našli na naslednjih straneh:

Cenik in naročanje

Prodajamo naslednje komplete:

Naziv kompleta Število delov Cena brez DDV
JOVO sistem I 150 36,89 EUR
2 krat JOVO sistem I 2 x 150 61,48 EUR
5 krat JOVO sistem I 5 x 150 127,05 EUR
JOVO sistem I 300 61,48 EUR
JOVO sistem I 600 122,95 EUR
JOVO sistem II 144 53,28 EUR
JOVO sistem I + JOVO sistem II 300 + 144 98,36 EUR

Podjetje ne posluje z gotovino. Naročeno blago pošljemo skupaj z računom po pošti.

Cenik velja od 1. septembra 2020. Na voljo je posebna ponudba za naročila nad 500 evri.

Do 31.12.2022 velja 10% popust.

Naročila sprejemamo na elektronski naslov info @ logika.si .